Čorba u lepinji

Čorba u lepinji

Čorba u lepinji je jelo sa kojim sam se prvi put susrela pre mnogo godina.

Imala sam sreće da se bavim karateom i proputujem svet. Sa svakog putovanja pored lepih uspomena i medalja donosila sam divne ideje koje su vezane za kuhinju, iako sam imala samo 16 godina. Veliku zahvalnost dugujem tadašnjem treneru Vladi, koji je bio veliki zaljubljenik u kuhinju,  i koji je imao zanimljiv način da mi prezentuje različite kuhinje  i da me stimuliše da sa tako malo godina eksperimentišem sa hranom.

U to vreme digitalna pismenost nije postojala, niti smo znali za postojanje nekih svetski poznatih  brendova izmedju ostalih i KFC.

Odlazimo u Njujork na svetsko prvenstvo u karateu, u vreme katoličkog Božića, sve sija, prelepo ukrašeno, a za mene, dete koje dolazi iz zemlje koja je pod sankcijama, za mene je to bio svemir.

Nismo mogli da ne odemo i u taj čuven KFC jer na je to bila jedinstvena prilika. Uslužila me je divna crnkinja, koja je videla da smo stranci i želela je da budemo zadovoljni obrokom  i da za minimalni novčani iznos dobijem najbolji obrok.

Na svojoj tacni sam dobila pored različitih komada piletine i jednu činiju.

Otvorila sam je i videla zapečenu koru, zapravo je to bila vekna hleba u kojoj sam, kada sam lupila kašikom dobila divnu pileću čorbu.

U Njujorku sam provela dve nedelje i pored pregršt lepih stvari koje su mi se desile, jedna od najleših uspomena je i ovo jelo koje rado pravim svojoj porodici.

P.S. sa tog putovanja sam donela i dva zlata!

Čorba u lepinji od kukuruza i kokosa će vam ugrejati i stomak i dušu.